Peminat Setia Doktor Pakar

Tuesday, May 06, 2008

Kacip Emas : Penawar Diabetes

Penawar Kacip Emas™, telah menunjukkan kesan yang memberangsangkan bagi menghilangkan punca-punca kencing manis. Kami mempunyai rujukan lebih dari seribu kes yang telah berjaya.

Harga sebotol RM210.00, PROMOSI beli 3 botol RM550.00 sahaja, JIMAT RM60.00. Pos PERCUMA (Poslaju). Sila buat pembayaran ke akaun MAYBANK : 1621 0697 4760

Untuk mendapatkan Penawar Kacip Emas™ sila hubungi kami di talian +6012-3696954 ataupun email norrihahkhalid@gmail.com

Penawar Kacip Emas™ hanya mengandungi bahan-bahan asli dan semulajadi yang dirumus khusus supaya bertindak dengan lembut dan berkesan. Penawar Kacip Emas™ tidak mempunyai bahan tambahan, pengawet atau bahan tiruan. Tidak seperti ubat-ubat yang lain, Penawar Kacip Emas™ tidak memerlukan preskripsi doktor, ianya dijamin selamat dan langsung tidak mempunyai kesan sampingan yang negatif. Penawar Kacip Emas™ secara semulajadinya memperbaiki punca penyakit, bukannya menutup simptom-simpton. Penawar Kacip Emas™ dihasilkan melalui kajian dan pembangunan yang mendalam dan lama. Pasukan Khas Kacip Emas™ bersama dengan Kapten (B) Yussof Md. Saad, telah berpadu tenaga dan usaha kearah produk yang berkualiti selama lebih 20 tahun.

Penawar Kacip Emas™ diformulasikan daripada 100% jus asli sayur-sayuran, bunga-bungaan dan herba terpilih tempatan. Penawar ini memberikan keunikan dan kepuasan kepada pesakit Diabetes. Jus asli cecair memberikan penyerapan pantas kedalam sel badan dan sekaligus membantu perkara-perkara berikut:

 • Membantu MENCERNAKAN GLUKOSA dan membenarkan glukosa dalam darah menembusi dinding sel
 • Membantu MENINGKATKAN KUALITI OKSIGEN dan mengaktifkan sel-sel di dalam badan
 • Membantu MENGURANGKAN KELETIHAN dan KELESUAN TENAGA yang seterusnya MENGEMBALIKAN TENAGA DALAMAN khususnya bagi lelaki
 • Membantu MEMULIHKAN RASA KEBAS KAKI DAN TANGAN
 • MENGEMBALIKAN DERIA RASA dan MEMULIHKAN LUKA TERUK atau KRONIK akibat Diabetes
 • Membantu MEMPERJELASKAN PENGLIHATAN YANG KABUR berpunca dari Diabetes.


Persoalan Yang Sering Ditanya (FAQ)

Adakah Penawar Kacip Emas™ telah mendapat kelulusan dari Kementerian Malaysia dan Sijil Halal?
Penawar Kacip Emas™
telah memperolehi Sijil Kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan juga Sijil Halal.


Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk menurunkan bacaan gula dalam darah selepas meminum Penawar Kacip Emas™?

Penurunan bacaan gula dalam darah bergantung kepada antibodi setiap individu. Ada yang perlu hanya meminum 100ml - 500ml sahaja atau beberapa botol. Walaupun bacaan gula dalam darah bertambah, ia menjelaskan wujudnya komplikasi atau simptom akibat Diabetes. Akan tetapi, pengguna tetap akan merasa lega dan puas. Selepas mengalami kestabilan terhadap komplikasi dan simtom tersebut, bacaan gula akan turun ke paras normal semula.

Sebagai rawatan alternatif, Penawar Kacip Emas™ bertindak secara beransur-ansur. Semasa kandungan glukos didalam darah berada dalam yang tinggi, kemudian bertukar dari rendah ketinggi akhirnya menjadi stabil ketahap yang ideal. Proses ini biasanya mengambil masa selama dua hingga tiga minggu dan ini memerlukan pengambilan Penawar Kacip Emas™ secara berterusan didalam tempoh tersebut.

Berlainan dengan rawatan yang dianjurkan oleh perubatan moden, rawatan ini tidak begitu menonjolkan penurunan atau peningkatan insulin dalam tubuh secara ketara dimana kandungan glukos dalam darah dapat diukur dari peningkatan atau pengurangan yang mendadak. Ia bertindak dengan mempergiatkan sistem imunisasi seterusnya mempertingkatkan penghasilan insulin secara semulajadi yang kemudiannya akan mengawal penyerapan glukos kedalam darah secara berlebihan.

Oleh yang demikian, perkara pertama yang dapat diketahui ialah kesegaran dan tahap kesihatan yang lebih baik yang dapat dirasai dari kurang rasa dahaga yang keterlaluan, tahap kekerapan membuang air kecil yang menurun dan pembaikan pada tisu-tisu pada bahagian yang luka. Keadaan ini agak ketara pada beberapa minggu yang pertama. Selepas tiga minggu,anda akan mendapati perubahan yang mendadak terhadap simptom-simptom diabetes.


Berapakah jumlah maksima sepatutnya diminum oleh seorang pesakit Diabetes yang mempunyai komplikasi dan keadaan yang kronik?

Berdasarkan pengalaman, kebiasaannya tidak melebihi 10 liter (10 botol)

Anda boleh berhenti menggunakan Penawar Kacip Emas™ apabila kadar glukos didalam darah anda berada pada tahap yang ideal iaitu antara 3.5 hingga 6.7 amo/L. Namun demikian anda masih boleh terus meminumnya sebagai minuman kesihatan.


Bagaimanakah Penawar Kacip Emas™ dikaitkan dengan rawatan jantung, buah pinggang, darah tinggi dan sebagainya?
Sudah tentunya. Selagi anda telah memulakan penghasilan insulin yang stabil, darah didalam tubuh anda akan kembali berfungsi dengan baik. Secara tidak langsung penyakit-penyakit yang dinyatakan diatas akan bertindakbalas dan menunjukkan perubahan yang ketara. Walau bagaimanapun kami menganggap perubahan tersebut adalah hasil dari kesihatan anda yang bertambah baik dan positif yang tidak diakibatkan secara langsung dengan pengambilan Penawar Kacip Emas.


Bagaimanakah Penawar Kacip Emas™ berfungsi sebagai minuman kesihatan?
Penawar Kacip Emas™ merupakan rumusan formula herba yang berkhasiat bagi membantu pembersihan toksik dalam badan. Ia menggalakkan peredaran darah yang bersih dan bebas toksik. Seterusnya menjadikan anda sihat dan bertenaga.


Bilakah hendak memulakannya?
Anda boleh mula meminum Penawar Kacip Emas™ pada bila-bila masa walaupun semasa anda menjalani rawatan di hospital atau sedang mengambil ubat-ubat yang lain maupun suntikan insulin. Penawar Kacip Emas™ tidak bertindakbalas dengan kaedah-kaedah rawatan yang lain. Namun demikian sekiranya anda tidak berada berada dalam situasi yang kritikal, adalah dinasihatkan supaya anda berhenti dari mengambil ubatan yang lain bagi memastikan kesan yang anda terima nanti ialah dari Penawar Kacip Emas™.


Bagaimanakah cara pengambilannya?
Sekiranya bacaan glukos dalam darah anda berada pada tahap kurang dari 12 mmo/L anda dinasihatkan supaya meminumnya 2 kali sehari dengan sekali minum 100ml

Sekiranya bacaan glukos dalam darah anda berada pada tahap lebih dari 12 mmo/L anda dinasihatkan supaya meminumnya 3 kali sehari dengan sekali minum 100ml


Bilakah kesan Penawar Kacip Emas™ dapat dilihat?
Fakta ketahanan badan (antibody) dan metabolisma sesaorang itu adalah berbeza. Adalah agak sukar untuk menentukan bilakah kesan dapat dilihat. Kami mencadangkan pengambilan 3 hingga 10 botol secara berterusan seiring dengan pemeriksaan bacaan glukos dalam darah yang berjadual. Ini adalah bertujuan bagi memastikan kesan positif dan kesetabilan pada diri anda sebelum anda menghentikan pengambilan Penawar Kacip Emas™.


Bagaimanakah mengingatkan pengambilan Penawar Kacip Emas™ setiap hari?
Untuk keputusan yang paling baik, jadikannya sebagai rutin harian dan minumlah Penawar Kacip Emas™ anda pada masa yang sama setiap hari (misalnya selepas sarapan, selepas makan tengahari dan selepas makan malam). Simpan Penawar Kacip Emas™ anda di tempat yang mudah didapati.

Sentiasa simpan satu botol Penawar Kacip Emas™ yang lebih supaya anda tidak akan kekurangan bekalan.


Apakah yang akan terjadi sekiranya, saya mengalami sebarang kesan sampingan?
Walaupun kebanyakan pesakit tidak mengalami kesan sampingan setelah memulakan pengambilan Penawar Kacip Emas™ ini, sebahagian daripada mereka masih mengalami gejala-gejala seperti cirit birit atau lenguh sendi dan kebas. Walaubagaimanapun, gejala-gejala ini akan berkurangan ketika badan menyesuaikan diri kepada paras insulin yang baru ini.


Saya sedang mengambil ubat-ubat yang lain?

Setakat ini kami tidak menemui sebarang percanggahan kesan yang negatif dari pengambilan ubat-ubat yang lain.


Adakah Penawar Kacip Emas™ selamat diminum?
Penawar ini diformulasi daripada 100% jus sayur-sayuran dan buahan tempatan. Ia dijamin selamat untuk diminum.


Bagaimanakah cara penyimpanan Penawar Kacip Emas™?
Penawar Kacip Emas™ elok disimpan di dalam peti sejuk. Disarankan agar dibekukan dahulu untuk dibawa ke mana-mana. Ini bertujuan untuk mengekalkan kualitinya.


Testimoni Pengguna

En. Hamid bin Ismail
Encik Hamid berumur 60 tahun dan berasal dari Pokok Sena, Kedah telah menghidap Diabetes selama 13 tahun. Pakar perubatan moden telah mengesahkan bahawa kesemua jari kaki kirinya telah mencapai tahap paling kronik dan berbahaya iaitu 'Gangrene'. Akibatnya, sepuntung jari kakinya telah dipotong di sebuah klinik swasta pada 15 Jun 2004.

Semakin hari, kesan daripada jari yang dipotong tersebut tidak sembuh dan beliau dinasihati untuk membuat pembedahan susulan (dipotong) memandangkan empat jari yang selebihnya telah dijangkiti serta menjadi hitam.

Keadaan tersebut menyukarkan beliau untuk bergerak dan hanya mampu terlantar di atas katil. Luka yang semakin serius tersebut membawa kepada beberapa komplikasi seperti kebas pada kedua-dua belah kaki, bisul, dan kerap kencing sehingga 5 ke 6 kali pada waktu malam.

En. Hamid telah puas berikhtiar namun tiada yang berkesan. Akhirnya pada 11 Ogos 2004, beliau telah mencuba Penawar Kacip Emas™ dan hasilnya amat menakjubkan. Setelah meminum botol ketiga, jari kakinya yang kedua telah tanggal dengan sendiri. Kemudian, setelah botol keempat pula tiga lagi jari tertanggal. Pada 23 Ogos 2004, seketul darah beku sebesar buah pinpong telah keluar.

Beliau amat bersyukur kerana sejak itu kakinya telah menunjukkan petanda untuk sembuh di mana rasa kebas pada kedua belah kakinya mula berkurangan dan beliau tidak lagi kerap membuang air kecil pada waktu malam.

En. Hamid bin Ismail boleh dihubungi di Kg. Bendang, Mukim Jabi, 06400 Pokok Sena, Kedah. Tel: 04-7825840


Puan Sabariah binti Shaari

Puan Sabariah telah menghidap Diabetes selama 5 tahun. Peristiwa terkena gulai kawah yang sedang menggelegak pada 6 Ogos 2004 menyebabkan beliau dimasukkan ke Hospital Kangar pada hari yang sama.

Beliau kemudian dimasukkan ke ICU (Unit Rawatan Rapi) dan dirawat oleh seramai sebelas orang doktor dan pakar. Mereka meramalkan beliau terpaksa berada di hospital untuk tempoh masa yang agak lama lebih kurang setahun berdasarkan kecederaan yang dialaminya adalah serius.

Puan Sabariah kemudian berikhtiar dengan mencuba Penawar Kacip Emas™ pada 7 Ogos 2004 dan mendaftar keluar dari hospital pada 9 Ogos 2004. Sungguh menakjubkan!

Kecederaan beliau telah pulih seperti sediakala selepas meminum 4 botol Penawar Kacip Emas™ untuk tempoh kurang dari 2 minggu.

Puan Sabariah binti Shaari boleh dihubungi di Kg. Kandis, Mukim Pering, 06100 Kodiang, Kedah. Tel: 04-9251934


En. Khairuddin bin Omar

En. Khairuddin bin Omar tinggal di Taman Wira Mergong, Alor Star berumur 49 tahun. Beliau telah menghidap penyakit Diabetes selama setahun dan telah mendapat luka yang serius pada pertengahan tahun 2002. En. Khairuddin telah menjalani rawatan di sebuah klinik swasta di Alor Star pada 1 Ogos 2002 dan kemudian dirujuk pula ke Hospital Alor Star.

Lukanya amat kritikal dan menyebabkan beliau tidak boleh berjalan, keletihan dan lemah tenaga. Setelah beliau meminum Penawar Kacip Emas™ sebanyak 4 liter secara keseluruhannya, luka beliau kini telah sembuh seperti sediakala.

Berikut adalah rekod bacaan gula dalam darah beliau yang telah disahkan oleh Klinik Kesihatan Jalan Putra, Alor Star :

Tarikh

mmol/L

4 September 2002

9.8

30 Oktober 2002

5.3

6 April 2003

6.3

15 Jun 2003

5.1

9 November 2003

6.1

11 Januari 2004

6.1

En. Khairuddin bin Omar boleh dihubungi di C172, Taman Wira, Jalan Sultanah Sambungan, Mergong, 05350 Alor Star, Kedah. Tel: 012-5645862 , 019-4221340


En. Izham bin Zainul

Encik Izham berusia 57 tahun telah menghidap penyakit Diabetes selama 18 tahun dan telah beberapa dimasukkan ke hospital. Beliau mengalami luka-luka dijari dan belakang tangan. Sejak itu, beliau juga sering keletihan dan lemah tenaga. Disamping itu, beliau juga kerap membuang air kecil sewaktu tidur.

Beliau telah membuat pemeriksaan gula di klinik yang sama pada pagi 6 September 2002 iaitu selepas dua hari meminum Penawar Kacip Emas™ dan didapati bacaan gula telah turun kepada 9.0 mmol/L. Susulan itu, keadaan beliau semakin pulih dan luka di tangannya telah kering seta pulih. Pemeriksaan gula terakhir sehingga ke saat ini adalah di bawah 8.0 mmol/L. Secara keseluruhannya beliau telah meminum sebanyak 6 botol Penawar Kacip Emas™.

En. Izham bin Zainul boleh dihubungi di Taman Sri Tanjung, Sungai Petani, Kedah. Tel: 012-5326329


En. Wan Ariffin bin Ismail

En.Wan Ariffin berumur 41 tahun telah menderita penyakit Diabetes sejak tahun 1990 lagi. Sepanjang tempoh itu, beliau telah mengalami koma sebanyak 15 kali. En.Wan Ariffin juga telah mendapat rawatan daripada lebih kurang 25 orang pakar dan bergantung kepada suntikan insulin selama 10 tahun. Beliau telah keluar masuk dari hospital sebanyak 40 kali dan tarikh terakhir beliau keluar adalah pada 6 Ogos 2002 dengan bacaan gula sebanyak 22.7 mmol/L. Ketika itu, keadaan beliau amat kritikal di mana tapak kaki sebelah kanan dijangka akan dipotong pada 11 Ogos 2002.

Pada 10 Ogos 2002 ketika En. Wan Ariffin dalam keadaan separa koma, beliau telah meminum Penawar Kacip Emas™. Beliau mempunyai tempoh lebih kurang 17 jam sebelum kakinya dipotong. Berkat usaha dan ikhtiar En. Wan Ariffin, beliau meminum lagi 500 ml Penawar Kacip Emas™ pada pagi 11 Ogos 2002 itu dan alhamdulillah paras gula telah turun kepada 5.6 mmol/L daripada bacaan sebelumnya iaitu 22.7 mmol/L. Perubahan tersebut telah menyelamatkan kaki beliau daripada dipotong dan dibenarkan keluar dari hospital pada hari yang sama.

Kini keadaan beliau telah pulih seperti sediakala dan tahap gula tidak melebihi 6.0mmol/L. Luka beliau juga telah sembuh 100%. Secara keseluruhannya, beliau telah meminum sebayak 5 botol Penawar Kacip Emas™ iaitu sebanyak 7.5 liter.

En. Wan Ariffin bin Ismail boleh dihubungi di 72, Lorong Serindit 5, Taman Serindit, Jalan Langgar, 05250 Alor Star, Kedah. Tel: 012-4845713


En. Abd. Rahman bin Mahmud

Encik Abdul Rahman bin Mahmud berasal dari Kampung Ceruk Tok Uban , Sik Kedah kini berusia 49 tahun. Beliau menghidap penyakit Diabetes selama 8 tahun. Beliau pernah dimasukkan ke Hospital Alor Star pada 10 Ogos 2002 dan pada ketika dalam tahap kritikal dengan bacaan gula iaitu 29.9 mmol/L. Beliau mengalami luka yang serius pada tapak dan belakang kaki.

Setelah meminum 4 botol Penawar Kacip Emas™, bacaan gula yang diambil pada 11 Ogos 2002 ialah 5.6 mmol/L. Beliau kini telah pulih dan menjalani kehidupan seperti biasa.

En. Abd. Rahman bin Mahmud boleh dihubungi di Kg. Ceruk Tok Uban, Pekan Sik, Sik, Kedah. Tel:


Haji Abdullah bin Puteh

Haji Abdullah berusia 70 tahun dan berasal dari Kodiang, Kedah. Bacaan gula maksima yang diambil ialah 24.5 mmol/L dan telah turun kepada 5.3 mmol/L iaitu dikategorikan sebagai paras normal.

Setelah meminum Penawar Kacip Emas™, luka yang dialami pada tapak kakinya telah sembuh sepenuhnya dan beliau tidak lagi mengalami keletihan. Beliau juga telah kembali bertenaga dan berupaya menunggang motosikal semula dan melakukan kerja-kerja harian.

Haji Abdullah bin Puteh boleh dihubungi di 69-3, Kg. Bendahara, 06100 Kodiang, Kedah. Tel: 04-9252441

4 comments:

 1. artikel anda ada di:
  http://penyakit.infogue.com/
  http://penyakit.infogue.com/kacip_emas_penawar_diabetes

  anda bisa promosikan artikel anda di www.infogue.com yang akan berguna untuk semua pembaca. Telah tersedia plugin/ widget vote & kirim berita yang ter-integrasi dengan sekali instalasi mudah bagi pengguna. Salam!

  ReplyDelete
 2. pohon pihak tuan betulkan kembali harga jualan ke rm145 sebotol seperti di www.goldpincer.com, bagi mengelak kekeliruan pengguna.
  terima kasih.

  Gold Pincer Trading

  ReplyDelete
 3. Sesuaikah "kacip emas" ini di ambil oleh pasakit diabetik yang mempunyai masalah selera makan?ini krn ibu sy penghidap diabetik,tetapi sering lemah krn tahap gula yg rndah(krg selera mkn).

  ReplyDelete
 4. harga asal rm145 harap betulkan supaya tidak jadi tidak patut......

  ReplyDelete