Peminat Setia Doktor Pakar

Thursday, June 07, 2012

Suami Perlu Tahan Lama Dalam Hubungan Seks

Dalam setiap perkahwinan, seks antara pelengkap kebahagiaan. Hubungan seks yang menyeronokkan membantu setiap pasangan menjalani kehidupan dengan lebih sempurna.

Tidak dinafikan, kegagalan dalam hubungan seks mampu menjadikan rumah tangga berantakan hingga membawa kepada perceraian! Saya kerap dihujani pertanyaan daripada lelaki yang gagal dalam persetubuhan apabila ketegangan atau ereksi kemaluan tidak bertahan lama. Apabila mahu memasukkannya, ia mengendur! Ia berbeza jika mereka melakukan onani, di mana zakar dapat ereksi lebih lama.

Masalah sedemikian boleh menyebabkan tekanan kepada suami kerana tidak dapat memuaskan isteri, manakala isteri pula pasti kecewa.

Untuk mengatasi masalah itu, anda perlu memantapkan otot kemutan supaya ereksi dalam keadaan tegap dan padat. Otot kemutan digunakan untuk menahan najis dan kencing.

Jika kekuatannya sempurna, otot kemutan boleh dikekalkan kemutan ketika bergerak atau berdayung sewaktu bersama.

Apabila terasa hendak klimaks, hentikan pergerakan dan apabila perasaan hendak klimaks itu hilang, teruskan dayungan dengan memadatkan kemutan! Lakukan senaman kemutan atau ‘kegel’ (mencengkam otot pembukaan lubang najis dan lubang kencing) 10 hingga 20 kali setiap sesi. Dalam sehari, anda boleh melakukan sekurang-kurangnya empat sesi.

Ada juga lelaki mengalami keciciran darah daripada salur ven ketika ereksi dan lama-kelamaan, ereksi menjadi kendur jika tiada rangsangan. Ereksi kekal ketika onani kerana rangsangan dilakukan dengan tangan.

Ini tidak berlaku ketika bersetubuh dengan pasangan kerana rangsangan daripada isteri tidak sama dengan tangan, tambahan pula apabila individu itu terikat dengan tabiat onani!


Ditulis oleh: Dr Ismail Tambi 
Dipetik dari: http://www.hmetro.com.my/

5 comments:

 1. Saya nak tanya . Jari saya terkena air mani saya tetapi sedikit . Selepas saya lap jari saya dengan kering dan selepas 10 minit begitu , saya menggosok kemaluan perempuan beralaskan seluar dalamnya. Adakah ada apa apa kesan? Terima kasih

  ReplyDelete
  Replies
  1. jawapannya kau bertaubat lah dari berzina... sesungguhnya zina itu adalah dosa besar dan terkutuk di mata Allah SWT.

   Delete
  2. Macam mana nak contack doktar pakar seks ye? Nak mintak beberapa pendapat mengenai masaalah seks..

   Delete
  3. Macam mana nak contack doktar pakar seks ye? Nak mintak beberapa pendapat mengenai masaalah seks..

   Delete
  4. Macam mana nak contack doktar pakar seks ye? Nak mintak beberapa pendapat mengenai masaalah seks..

   Delete